Про шоколад


Опубліковано 20.04.2021



ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ШОКОЛАД

Шоколад люблять майже всі – чорний, молочний, білий, з горішками та іншими начинками… кожен з нас має свій улюблений шоколад.

У шоколаді міститься фенамін – речовина, що створює відчуття закоханості.

Шоколад приємніший за поцілунок. В 2007 році, вченими з університету Сассекса, було проведено дослідження серцевих скорочень і мозкових хвиль. Для експерименту взяли 20 пар, яким потрібно було спочатку поцілуватись, а потім з’їсти шматок шоколаду. Як ви вже зрозуміли – шоколад переміг.

  • Какао вперше використали більш ніж 4000 років тому. І було це зроблено в південних і центральних районах Америки. Але станом на зараз більш ніж 72% світової какао сировини виробляється в Африці. Лідером серед африканських країн є Кот-д’Івуар.
  • Шоколад, на відміну від інших продуктів, що містять цукор, не викликає карієс і практично не впливає на зуби.
  • Регулярне вживання в їжу натурального шоколаду очищає кровоносні судини і покращує роботу кровоносної системи в цілому 
  • До XIX століття шоколад був виключно рідким, і уживався тільки як напій.
  • Англійська шоколадна фабрика Cadbury в 1842 році випустила першу шоколадну плитку в світі.
  • Молочний шоколад винайшли Генрі Нестле і Даніель Петер, змішали какао із звичайною згущеним молоком.
  • Лідером по споживанню шоколаду вважають Швейцарію до 10 кг в рік на людину, для порівняння В США з’їдають до 5.5 кг шоколаду. Згідно з дослідженнями, українці споживають в середньому 2 кг. шоколаду та шоколадних виробів в рік. 
  • Усі ласуни шоколаду щороку 11 липня святкують Міжнародний день шоколаду.