Стань співавтором проєкту! 

 

Ви можете стати співавтором Першої української енциклопедії ГАСТРОСПАДЩИНА УКРАЇНИ : ТРАДИЦІЇ ГОСТИННОСТІ ТА КУЛЬТУРА ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ 

Ви не лише маєте можливість стати співавтором наукової праці, а й популяризувати власну громаду. 

Чекаємо на Вашу інформацію із посиланням на інтернет ресурси за темою гастроспадщина України:

  • традиції гостинності
  • культура приготування страв.

За участь в створені енциклопедії буде видано сертифікат. 

Чекаємо від вас цікаву інформацію та рецепти на електронну адресу: uccseducate@gmail.com

 

Співавтори

post image

Бейник Світлана Іванівна

Посада: Провідний спеціаліст з питань культури, спорту та роботи з молоддю

Місце: Перещепинська міська рада

Назва матеріалу: Крафтове вино

Назва матеріалу: Перещепинський весільний коровай

post image

Кропив’янська Людмила Іванівна

Посада: Начальник відділу культури

Місце: Відділ культури виконавчого комітету Межівської селищної ради.

Назва матеріалу: Затірка

post image

Ірина Пасічник-Прокопенко

Посада: головний спеціаліст відділу культури і туризму 

Місце: Житомирський обласний центр народної творчості

Назва матеріалу: Фестиваль дерунів

post image

Марусій Сергій

Посада: Регіональний представник у м. Краматорськ та м. Суми

 

 

post image

Яковчук Світлана Олександрівна

 

Посада: Завідувач долинської бібліотеки

Місце: Долинська сільська рада

Назва матеріалу: Пиріжки з яблуками

Назва матеріалу:

  1. Купальський куліш
  2. Пиріжки з яблуками
  3. Шулики

post image

Нікуліна Юлія Юріївна

Посада: Завідувач долинського клубу

Місце: Долинська сільська рада

Назва матеріалу: Пиріжки з яблуками

Назва матеріалу: Шулики

post image

Іванова Ліліана Миколаївна

Посада: Директор

Місце: Комунальна організація "Центр сталого розвитку та екологічних досліджень Дунайського регіону"

Назва матеріалу: 

1.Дунайська юшка з саламуром

2.Зама

3.Козонак

4.Сармале

post image

Мірчук Інна

Посада: начальник відділу культури

Місце: Волинська область, Турійська районна державна адміністрація

Назва матеріалу: 

1.Кваша

2.Перепічка

post image

Катерина Рябушко, Оксана Петрук, Олена Крук, Світлана Піцик, Тетяна Піцик

Місце: Інформацію надано командою Академії культурного лідера Сміденської громади Волинської області Катериною Рябушко, Оксаною Петрук, Оленою Крук, Світланою Піцик, Тетяною Піцик.

Назва матеріалу: Смідинська капуста

post image

Інна Драган

Посада: методист КЗ Районний будинок культури

Місце: Районний будинок культури

Назва матеріалу:

  1. Гречкинський зелений борщ
  2. Кролевецький борщ з яблуками з чудо-яблуні
  3. Мутинські вареники

post image

Тетяна Лучанінова

Посада: Начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини.

Місце: Центр культури Суми

Назва матеріалу:

  1. Замочування яблук 
  2. автентична горюнська страва  «Сичики» (село Линове).

post image

Тетяна Кіптенко

Посада: Завідувач сільського клубу

Місце: Центр культури Суми

Назва матеріалу: 

  1. Замочування яблук 
  2. автентична горюнська страва  «Сичики» (село Линове).

post image

Наталія Часник

Посада: -

Місце: -

Назва матеріалу: Камінська вишневка

post image

Віктор Гаркав

Посада: Директор КЗ «Некрасівський сільський будинок культури» Семенівської сільської ради

Місце: Семенівська сільська рада

Назва матеріалу:

  1. Кутня каша з шкварками
  2. Розсольник з почками
  3. Коржики з грушами та медом

post image

Ольга Третяк

Посада: художній керівник КЗ «Некрасівський сільський будинок культури» Семенівської сільської ради

Місце: Семенівська сільська рада

Назва матеріалу:

  1. Розсольник з почками
  2. Коржики з грушами та медом

post image

Олена Кобзист

Посада:методист комунального закладу «Районний будинок культури» Глухівської районної ради

Місце: Семенівська сільська рада

Назва матеріалу:

  1. Кутня каша з шкварками
  2. Розсольник з почками

post image

Гавриленко Вікторія Вікторівна

Посада: начальник відділу нематеріальної

культурної спадщини Сумського обласного науково-методичного центру

культури і мистецтв

Місце:Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв

Назва матеріалу:

  1. Пісна юшка з маком (село Ямне, Великописарівщина)
  2. Щипані галушки (село Ямне, Великописарівщина)

post image

Кварта Еліна Анатоліївна

Посада: методист відділу культури Комишанської громади Охтирського району

Місце: Центр культури Суми

Назва матеріалу: Приготування качанівського борщу

post image

Шпак Сергій Григорович

Посада: директор Річківського сільського будинку культури

Місце: Центр культури Суми

Назва матеріалу: Річківська козацька затірка

post image

Валентина Оприско

Посада: Художній керівник Річківського сільського будинку культури

Місце: Центр культури Суми

Назва матеріалу: Річківська козацька затірка

post image

Жанна Дзекунова

Посада: -

Місце: -

Назва матеріалу:  автентична горюнська страва  «Сичики»

(село Линове).

post image

Алла Боєвa

Посада: -
Місце: Харківський обласний організаційно-методичний центр культури

Назва матеріалу: Балаклійська юшка у три риби

 

post image

Олійник Наталія Петрівна

Посада: провідний методист відділу з методичної роботи КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» місто Харків

Місце: «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» місто Харків

Назва матеріалу: 

  1. Вергуни
  2. Голій борщ (місцевий діалект)
  3. Капусняк
  4. Карасі смажені віночком

post image

Яриніч Олег Валерійович

Посада: завідувач сектором краєзнавства Сахновщинського районного Будинку культури Харківської області, культуролог, художник, засновник краєзнавчого проєкту «Дослідження традиції випікання короваю на Сахновщѝні».

Місце: Будинок культури Харківської області


Назва матеріалу: сахновщинський коровай

post image

Эсма Аджиева

Посада: Радник міністра культури України

Місце: - 

Назва матеріалу: Чібєрєк

post image

Цвігун Тетяна Омелянівна

 

Посада: директор ОЦНТ

Місце: -

Назва матеріалу: Гугіль

post image

Щербань Людмила Михайлівна

Посада: науковий співробітник з Пам’яткоохоронної роботи і туризму Тульчинського краєзнавчого музею

Місце: -

Назва матеріалу: Тиманівська каша