Про кашу


Опубліковано 15.03.2021



ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КАШІ

Гречка має безліч корисних властивостей. Перш за все, гречана крупа допомагає виводити з організму токсини і шлаки. Також вона містить залізо, тому підвищує працездатність і покращує загальний стан організму. Гречана крупа рекомендована до вживання людям, що страждають від цукрового діабету. Завдяки тому, що в каші немає ні крохмалю, ні глютену, її можна давати дітям.

Дієтологи рекомендують не варити, а запарювати гречку. Для цього потрібно промити крупу, помістити її в каструлю, залити окропом і накрити кришкою (води повинно бути трохи більше, ніж крупи). Через 40-50 хвилин, коли гречка повністю вбере рідину, каша готова.

Рис містить в собі безліч корисних «повільних» вуглеводів, які надають людині сили. Також кальцій, калій, цинк і магній очищають організм від шкідливих речовин і позитивно впливають на травну систему.

Доведено, що найкориснішим видом рису є дикий рис. У ньому найбільше вітамінів і різних мікроелементів. Вживати такий гарнір краще за все не з м’ясом, як прийнято вважати, а зі свіжими овочами.

 

Вівсянка — найпопулярніший сніданок у багатьох сім’ях. Це пов’язано з тим, що вона має безліч корисних властивостей, а саме:

  • обволікає стінки шлунка, тим самим покращує травлення;
  • містить безліч корисних мікроелементів — кальцій, магній, йод, калій та ін. Вони допомагають нормалізувати кислотність і очистити організм від токсинів, а також стабілізувати психічний стан людини;
  • покращує стан шкіри, роблячи її більш пружною і гладенькою.