Житомирщина
Posted on 15.03.2021
Традиції святкування «Масниці» в Станишівській ОТГ Житомирської області
Традиційно навесні святкування «Масниці» відбувається на території Станишівськії ОТГ Житомирської області відбувається обласне свято Стрітення «Масниця».
Веселі забави, цікаві конкурси, смачні млинці з різними начинками та вареники, пісні та танці від аматорських та професійних колективів громади, а також запрошених гостей, багато призів за участь в конкурсах - «Кращий святковий стіл «Масляного тижня» та найкраще опудало «Масляної».
Під час заходу, кожен гість може взяти участь у майстер-класі з виготовлення млинців з дріжджового тіста, сам спекти налисник та загорнути його з улюбленою начинкою. Вся продукція для частування зроблена з екологічно чистих продуктів та за традиційною рецептурою.
Наприклад гастро-брендами є:
Млинці на опарі
Технологія приготування:
Починаємо з приготування опари тіста на дріжджах. У мисочку вливаємо воду температури близько 37 градусів, додаємо дріжджі, цукор і близько 200 г борошна. Акуратно перемішуємо. Злегка притрушуємо опару борошном, накриваємо бавовняною серветкою, щоб опара не обвітрилася, і прибираємо на годину в тепло. Добавляємо збиті яйця та олію, а також сіль. Потроху вводимо решту борошна і далі розмішуємо дріжджове тісто на опарі. Накриваємо і залишаємо ще на годину. Після цього знову вимішуємо і можемо випікати млинці на сковорідці.
Подавати можна з медом, сметаною, варенням, шкварками!
Інгредієнти:
- дріжджі сухі - 1 ст. ложка;
- пшеничне борошно – стільки, щоб було, як густа сметана;
- вода - 450 мл;
- курячі яйця - 4 шт.;
- олія – 2 ст. ложки;
- цукор - 2 ст. ложки;
- сіль - щіпка.
Млинці з сухофруктами
Технологія приготування:
Яйця збити вінчиком або міксером. Додати сіль і цукор. Добре розмішуючи, всипати просіяне борошно. Потім частинами влити молоко, олію і розтоплене вершкове масло. Перемішати тісто до однорідності. Воно має бути досить рідким, завдяки чому налисники вийдуть тонкими.
Для начинки:
Сухофрукти замочуємо в теплій воді. Коли розм’якнуть – перекрутити на м’ясорубці. Мак перетерти, залити окропом та процідити.
Змішати мак з сухофруктами, додати за смаком цукор.
Подавати млинці з медом та сметаною!
Інгредієнти:
- молоко — 500 мл
- яйця — 6 шт.
- борошно — 7 ст. ложок
- розтоплене вершкове масло — 2 ст. ложки
- олія — 1 ст. ложка
- сіль — 1 щіпки
- цукор — за смаком
- ванільний цукор за смаком
Неймовірні враження, веселий настрій, гарні спогади, - громада гарантує завжди!!!
Інформація надана Управлінням культури та туризму Житомирської ОДА