Про Сало
Posted on 15.03.2021
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО САЛО
- В Україні сало – культовий продукт, національна страва.
- Слово САЛО походить від праслов'янського sadlo. Корінь sad — той же, що і в слові «сідати», садло — це те, що посаджено на м'ясо. З часом буква «d» випала з давньослов'янської мови і вийшло слово САЛО. Проте у словацькій мові воно дотепер так і називається - sadlo.
- У давнину для того, щоб спустити на воду нове судно, його днище змащували салом для кращого ковзання.
- Вважається, що найсмачніше сало виходить, якщо свиню годувати жолудями.
- Сало добре виводить токсини і радіонукліди з організму, а також допомагає запобігти похміллю — з’їжте маленький шматочок, вирушаючи на вечірку. Якщо під час застілля є можливість закушувати салом — обов’язково скористайтеся цим.
- Дієтологи рекомендують для кращої засвоюваності їсти сало з часником.
- У добре засвоюваному вигляді в салі міститься селен. Більшість населення страждають від нестачі цього елемента в організмі.
- Всім кому за 40, слід їсти більше сала, адже воно відмінний жовчогінний засіб. Достатньо вживати 50 грамів сала на день. Більше – то вже загроза для талії.
- Коли ви підете купувати сало, візьміть з собою сірники. При виборі проткніть сало сірником: якщо ж дерево без проблем увійшло в продукт, значить, сало свіже та його сміливо можна купувати.
Отже, сало та ще й з часником – профілактика захворювань, виведена на рівень національної традиції☺